relatie_relatietherapie
Elke relatie kent zijn up’s en down’s. Dat is een normaal fenomeen wanneer je lang bij elkaar bent. Maar soms raak je zo ver verwijderd van elkaar dat je niet meer weet of het nog zin heeft om bij elkaar te blijven. Als je lang bij elkaar bent dan is de beslissing om te vertrekken meestal een hele moeilijke stap, zeker als je twijfelt of dat wel de beste keuze is. Gevoelens van ‘boosheid’ en ‘teleurstelling’ voeren de boventoon en maken dat je je voor elkaar afsluit. Het gevoel van ‘houden van’ dat ooit zo vanzelfsprekend was begint af te brokkenen, teleurgesteld over de vele pogingen die je gedaan hebben om er samen uit te komen.

Op zo ‘n moment kan het zinvol zijn om in relatietherapie te gaan. Het doel van relatietherapie is om samen te onderzoeken of de relatie nog kans van slagen heeft. In de ene relatietherapie blijkt er nog genoeg basis te zijn om samen verder te gaan en in de andere relatietherapie concluderen de partners dat het beter is om elk hun eigen weg te gaan.

Tijdens het intakegesprek maakt u beiden kennis met de therapeut en bespreken we de dingen waar u gezamelijk aan wilt werken. Daarna bepalen we welke doelen u graag wilt bereiken. Wat voor soort relatie wilt u graag met elkaar hebben? Hoe ziet uw relatie er uit wanneer u zich voorstelt dat de relatie voor u bevredigigend is?
Na het intakegesprek wordt een vervolgtraject gepland waarbij u één keer in de twee of drie weken langs komt voor een therapeutisch gesprek.

Kosten
De relatietherapie gesprekken (inclusief het intakegesprek) duren 45 minuten en kosten € 110,-* per gesprek. U betaalt dus 55 euro per persoon per gesprek.

* Veel zorgverzekeraars vergoeden een deel van de gesprekskosten vanuit de aanvullende verzekering. Klik hier om te zien hoeveel uw zorgverzekeraar vergoed.

Bij collega psychologen met een BIG registratie wordt relatietherapie vanaf 2014 niet meer vergoed. Bij Psychologenpraktijk Margreeth van Haaften heeft u nog wel de mogelijkheid tot vergoeding. Als u hier vragen over heeft dan kunt u even contact opnemen.

Heeft u een partner die (nog) niet open staat voor relatietherapie? Of wilt u liever proberen om zelf uw relatieproblemen op te lossen? Dan raad ik u aan om het onderstaande boek te lezen. In dit boek staat een stappenplan beschreven waarop u zelf uw relatie kunnen verbeteren. In de relatietherapie wordt onder anderen volgens deze methode gewerkt.

1001004006184320

Klik op het boek voor een uitgebreide beschrijving en meerdere reviews van lezers.

Geef hieronder uw oordeel over de informatie op deze pagina: