EMDR wandeltherapie >> ER IS GEEN WACHTLIJST!

Bij psychologenpraktijk Margreeth van Haaften in Almere kunt u terecht voor EMDR wandeltherapie.

EMDR wandeltherapie is een variatie op de standaard EMDR behandeling. Bij EMDR wandeltherapie krijgt u een koptelefoon op en loopt u samen met mij door het Kotterbos. U wandelt op het ritme van de ‘tikjes’ die u op de koptelefoon hoort.

Wandelend EMDR doen betekent dat u een koptelefoon op uw hoofd krijgt terwijl we door het Kotterbos wandelen. U luistert naar een klokje dat afwisselend in uw linker en uw rechter oor tikt. U wandelt op het ritme van de ‘tikjes’. De snelheid van de ‘tikjes’ worden aangepast op uw loopsnelheid. Ik help u om u tegelijkertijd op de nare gebeurtenissen te concentreren die u wilt verwerken.
Voor de EMDR wandeltherapie kunt u terecht in het Kotterbos in Almere-buiten. Van clienten die EMDR zowel op de praktijk als wandelend hebben gedaan hoor ik terug dat EMDR wandelend nog sneller lijkt te werken dan EMDR op de praktijk.

EMDR is een therapievorm die veel gebruikt wordt bij traumaverwerking. Wanneer u een nare gebeurtenis (trauma) heeft meegemaakt, kan dat leiden tot verschillende soorten klachten. Bijvoorbeeld angsten, somberheid, slaapproblemen, concentratieproblemen. Soms kan een trauma leiden tot een Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS).

Er is veel onderzoek gedaan naar EMDR. Het blijkt een snelle en effectieve behandelmethode te zijn waar veel mensen baat bij hebben.

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat EMDR therapie de meest effectieve methode is om ernstige trauma’s te verwerken (zoals een auto-ongeluk, mishandeling of seksueel misbruik). Maar EMDR wordt de laatste jaren bij steeds meer soorten problemen gebruikt. Een ernstige ziekte of het overlijden van een dierbare kan eveneens een traumatische ervaring zijn. En ook herinneringen uit uw jeugd, die voor een buitenstaander onschuldig lijken, kunnen voor u traumatisch zijn geweest. Ook in die gevallen kan EMDR therapie veel voor u doen.

Door het afwisselend activeren van uw linker en uw rechter hersenhelft worden uw hersenen aangezet om de traumatische gebeurtenis te verwerken. Het verwerkingsproces gaat vanzelf. Het enige wat u hoeft te doen, is u te concentreren op de waarnemingen die in u opkomen. De therapeut begeleidt u in dit proces.

Vindt u de EMDR therapie erg spannend en weet u niet zeker of u het aandurft? Dan bereiden we de behandeling eerst samen goed voor. We starten pas met EMDR als u er klaar voor bent.

Bij enkelvoudige trauma’s (een eenmalige nare gebeurtenis) kan de behandeling heel snel effect opleveren. Soms zijn na 3 tot 5 sessies de klachten volledig verdwenen. Bij meervoudige trauma’s (langdurige en/of meerdere nare gebeurtenissen) moet u er rekening mee houden dat de EMDR behandeling meer tijd kost. Bij een intakegesprek kan de psycholoog een inschatting maken van het benodigde aantal sessies.

Wilt u meer informatie over EMDR wandeltherapie of wilt u een afspraak maken? Neem contact op met Margreeth van Haaften.

LET OP: Voor EMDR wandeltherapie is op dit moment geen wachtlijst. U kunt direct een afspraak maken!

Geef hieronder uw oordeel over de informatie op deze pagina: