Individuele therapie voor volwassenen

Er kan een moment in uw leven komen waarop alles u te veel wordt. Misschien zijn er dingen in uw leven gebeurd waar u geen rekening mee had gehouden. Sommige mensen hebben het gevoel dat alles uit hun handen glipt en vragen zich af waar hun ‘oude vertrouwde ik’ is gebleven. Bij anderen komen er oude gevoelens naar boven die zij jaren lang veilig opgeborgen hadden.

Als mens hebben we een scala aan overlevingsmechanismen. Moeilijke dingen in het leven stoppen we graag weg en proberen we te vergeten. Dat wegstoppen kost energie, alsof we een bal met onze handen onder water proberen te duwen. Sommige mensen kunnen dat heel lang volhouden. Er kan een moment komen dat het niet meer lukt om de bal onder water te houden en negatieve gevoelens de overhand krijgen. Wanneer dat bij u is gebeurd dan kunt u waarschijnlijk wel wat ondersteuning gebruiken in het omgaan met uw gevoelens. Wat heeft u nodig om weer rust te vinden in uzelf?

Tijdens de individuele therapie krijgt u de handvaten aangereikt om de rust in uzelf terug te vinden en weer te kunnen genieten.

Tijdens het intakegesprek maakt u kennis met de therapeut en bespreken we de problemen waar u mee zit. Daarna bepalen we welke doelen u graag wilt bereiken. Hoe ziet uw leven er uit wanneer u de emoties of gebeurtenissen verwerkt hebt? Hoe ziet u er zelf uit wanneer u weer om kunt gaan met de moeilijke gebeurtenissen in uw leven?

Na het intakegesprek wordt een vervolgtraject gepland waarbij u gemiddeld één keer in de twee weken langs komt voor een therapeutisch gesprek.

 

Kosten

De therapeutische gesprekken (inclusief het intakegesprek) duren 45 minuten en kosten € 89,-* per gesprek.

* Veel zorgverzekeraars vergoeden een deel van de gesprekskosten. Klikt hier om te zien hoeveel uw zorgverzekeraar vergoed.

 

Individuele therapie voor kinderen en jongeren

Margreeth van Haaften begeleid kinderen en jongeren tussen de 8 en de 18 jaar door middel van individuele therapie of wandeltherapie. Zij kunnen problemen hebben op school of vastlopen in angstige, sombere, boze en verdrietige gevoelens. Sommigen kinderen vertonen gedragsproblemen en soms hebben zij nare dingen meegemaakt en lukt het hen niet om dit zelfstandig te verwerken.

Soms zijn er ook gesprekken met de ouders erbij of krijgen ouders advies hoe zij hun kind het beste kunnen ondersteunen. Wilt u meer informatie over de therapie voor kinderen of jongeren dan kunt u contact opnemen met Margreeth van Haaften.

 

Geef hieronder uw oordeel over de informatie op deze pagina: